Menu
0
Kundvagn
Du har inga produkter i din kundvagn.

Evenemang

Boksläpp med Andreas Jakobsson

Tisdag 24/10 kl 18.30

Välkommen till release av Andreas Jakobsons novellsamling "Deltidsrebellerna 1-3". Det blir mingel, tilltugg läsning et.c. --- Obligatorisk gratis biljett finns att hämta i butiken fr.o.m. 17 okt

I novellsamlingen Deltidsrebellerna 1-3 skriver Andreas Jakobsson om droger och sex och hur det är att vara just rebell på deltid, men också vad som händer när Lyxfällan går fel, när du inte kommer ihåg ifall det verkligen var du som knivmördade din sambo,och vem det är som placerar ut giftspindlar i grönsaksdisken på Coop.

Andreas Jakobsson (född -79) växte upp i Gävle och bor nu i Uppsala. Han är verksam som journalist, författare och föreläsare. 2015 kom han ut med boken Svinnlandet (Offside Press) som handlar om dumpstring och systemfel i matindustrin, men också författarens egen resa mot ett mer hållbart liv. "Deltidsrebellerna 1-3" är hans skönlitterära debut.

Christer Rindebratt

Lördag 28/10 kl 12.00

Christer Rimdebratt signerar och berättar om sin bok Fru Joredals knarkfabrik En dråplig och actionfylld Luthagendeckare med beväpnade pensionärer, hackers, zombies, mexikanska knarklangare samt väldigt stark chili. En spännande och absurd deckarkomedi som får dig att både gapskratta och bita på naglarna. Ibland samtidigt.

Tomas Lappalainen

Onsdag 1/11 kl 18.00

Tomas Lappalainen presenterar sin senaste bok Världens första medborgare : om statens uppkomst i det antika Grekland.

I det antika Grekland uppstod både filosofin och de första formerna av demokrati och medborgarskap. Länge sågs detta som en sorts förnuftets mirakel, som västerlandet gärna speglade sig i. I denna bok vill Tomas Lappalainen med nya och utmanande tankar se den grekiska kulturutvecklingen i ljuset av övergången från maffiasamhällen till medborgarstater. Han hävdar att demokratin och jämlikhetstanken var en sorts nödlösning på problemet med inbördesstrider. I ett samhälle utan tydligt våldsmonopol, där medborgarna bestod av dem som var beväpnade blev jämlikheten tillämpad på statens styrelse, lagar och domstolar det enda som hjälpligt kunde bromsa våldet.

Tomas Lappalainen är författare och en av vårt lands främsta Italienkännare. Han har skrivit en rad uppmärksammade böcker, till exempel Maffia, Italien, Se Neapel och sedan dö, Ndrangheta och Mellan 55 och 60.

Evenemanget sker i samarbete med Folkuniversitetet. Obligatorisk och kostnadsfri biljett finns tillgänglig en vecka innan evenemanget. Boka på 018-653330 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ej uthämtade biljetter släpps 15 minuter innan programstart.

Bokprat och Diskussionskväll om Ordens Makt

Tisdag 7/11 kl 18.00

Eva-Maria Hedin och Eva Alderborn inleder med att berätta om Scam Story och hur de två har samarbetat för att göra en roman av en verklig händelse. Tillsammans diskuterar vi sedan:
-Ordets makt ? hur stor är den?
-Vad menar den som skriver ? och hur tolkar den som läser?
-Skillnader om man läser en text från samma eller motsatt kön?
-Sociala medier i romanform
-Ordens makt förr i tiden
-Det sociala sammanhanget

Evenemanget sker i samarbete med Folkuniversitetet. Obligatorisk och kostnadsfri biljett finns tillgänglig en vecka innan evenemanget. Boka på 018-653330 eller Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. Ej uthämtade biljetter släpps 15 minuter innan programstart.

Kontakta oss

Sysslomansgatan 7
Box 2071, 750 02 Uppsala
Tel: 018-653330 Fax: 018-653334
Ordinarie öppettider: vardagar 9-18, lördagar 10-15
Stängt lördagar i juli.

info@studentbokhandeln.se
Facebook | Instagram | Twitter