Menu
0
Kundvagn
Du har inga produkter i din kundvagn.
9789197436670

Alla tiders Uppsala

Lambert Lars & Harnesk Helena


Pris 279 kr
Rabatt

Finns i butik och skickas från oss senast nästa vardag.

Antal i butik:
21
Lambert Lars & Harnesk Helena
ALLA TIDERS UPPSALA berättar om vad som gjort Uppsala till Uppsala. Hur medeltidens handelsplats vid Fyrisàn blev en stad med Nordens största katedral, äldsta universitet och ett slott som ekar av historia. Hur kyrka och statsmakt födde det lärosäte som fran stormaktstiden och framåt fostrade rikets ämbetsmän. Hur 1700-talets guldålder for vetenskap, 1800-talets studentromantik och borgerliga foretagande ledde fram till 1900-talets och dagens moderna universitets-, entreprenörs- och tjänstemannastad.

Staden är en ständigt pågående process, resultat av tankar, avsikter och beslut från århundraden. Den finns med sina årsringar både i tiden och rummet. Den skapas ständigt på nytt av varje ny generation.

Här beskrivs i ord och bild de händelser och miljöer som präglat staden och gjort Uppsala unikt. Här möter vi en rad av stora och mindre gestalter som satt avtryck och som ger skildringen ökad konkretion och färg. Från Olof Rudbeck och drottning Kristina, Swedenborg och Linné, Strindberg och Fröding till Nathan Söderblom och Dag Hammarskjöld, Bror Hjorth och Gösta Knutsson, Gunnar Leche, The Svedberg och Ingemar Hedenius.

Dagens Uppsala begrundar stundom sin identitet. Här finns ett arv värt att värna och vårda, en potential i nuet och för framtiden, tradition och innovation. ALLA TIDERS UPPSALA anspelar dels på detta rika historiska arv, dels på det som brukar sammanfattas i uttrycket "Uppsala är bäst".

Lars Lambert och Helena Harnesk har i en rad tidigare böcker skrivit om Uppsalas arkitekter, konstnärer och fotografer, historia och stadsbild. I ALLA TIDERS UPPSALA sammanfattar de kvintessensen av Uppsala i en bred och färgstark exposé över tusen âr, från medeltidens vadställe vid Kvarnfallet till dagens Resecentrum, från Domkyrkan till Ångström och UKK.

Alla tiders Uppsala är en rikt illustrerad, bred exposé över 1000 år som i ord och bild redogör för vad som gjort Uppsala unikt. I en vindlande krönika berättas om hur medeltidens handelsplats vid Fyrisån blev en stad med Nordens största katedral, äldsta universitet och ett slott som ekar av historia. En rad av de gestalter och händelser som format staden ger skildringen ökad konkretion och färg.
Bandtyp: Inbunden
Artikelnummer: 9789197436670

Kontakta oss

Sysslomansgatan 7
Box 2071, 750 02 Uppsala
Tel: 018-653330 Fax: 018-653334
Ordinarie öppettider: vardagar 9-18, lördagar 10-15
Stängt lördagar i juli.

info@studentbokhandeln.se
Facebook | Instagram | Twitter