Menu
0
Kundvagn
Du har inga produkter i din kundvagn.
BANG201603

Bang 2016:03

REATidskrift


Pris 19 kr
Rabatt

Finns i butik och skickas från oss senast nästa vardag.

Antal i butik:
1
REATidskrift
I Bang 3/2016, med tema "Önsketänkarna" unnar vi oss att fantisera. Vi är orimliga. Och vi gör det tillsammans med några av Sveriges idag mest tongivande och intressanta aktivister och rörelser. Vi går emot vår känsla av hopplöshet. Vägrar förhålla oss till ett politiskt klimat där väggarna ständigt krymper. Vi vill agera istället för att reagera. Vi måste göra något, men var ska vi?

I numret skriver Katarina Hällgren om Girjasrättegången. Om hur en sameby stämde staten och vann, och vad en framtida vinst i högre instanser kan betyda för den samiska kampen.
Tone Schunnesson har skrivit en novell exklusivt för Bang, “Vem talar vi med när vi talar till Gud.”
Trött på “debatten”? Isatou Keita kartlägger vikten av separatism och aktivism på sociala medier.
Staffan Lindberg går tillbaka till 90-talets Wendy Brown och frågar sig varför den populära idén om “motstånd” inte alltid leder framåt.
Dessutom har vi “Luna”, en nyskriven novell av kenyanska The Nest Collective, om drömmen om en kvinnofristad på månen, och vad som händer när den utopin hotas.

Mer ur numret:

?Samarbete & Oenighet– 7 aktivister om deras utopier ? Slut med selfiesuffragetterna ?Allmän amnesti av Samira Ariadad ? 9 punkter för en inkluderande jourrörelse?Feministiska horoskop

Allt detta och mer i Bang 3/2016- Önsketänkarna! Det är Sanna Samuelssons och Valerie Kyeyune Backströms andra nummer, sedan de tillträdde i mars. Den nya formen och logon har Bangs nya formgivare Emelie Palmcrantz från Brand Creative Bureau tagit fram, i samråd med chefredaktörerna samt tjänstlediga chefredaktören Mireya Echeverría Quezada.
Bandtyp: Häftat
Artikelnummer: BANG201603

Kontakta oss

Sysslomansgatan 7
Box 2071, 750 02 Uppsala
Tel: 018-653330 Fax: 018-653334
Ordinarie öppettider: vardagar 9-18, lördagar 10-15
Stängt lördagar i juli.

info@studentbokhandeln.se
Facebook | Instagram | Twitter