Menu
0
Kundvagn
Du har inga produkter i din kundvagn.
LIRA201702

Lira 2016:02

Tidskrift


Pris 89 kr
Rabatt

Finns i butik och skickas från oss senast nästa vardag.

Antal i butik:
2
Tidskrift
Tid är egentligen allt vi har här i världen. Tid råkade också bli något slags tema i detta nya nummer av Lira. Att låta saker ta tid. Men också att skildra sin tid.
Blott 23-åriga mångsysslaren Kristina Issa hänvisar till konstnärens ansvar att berätta om sin tid, och att ge röst åt människor vars tid bestulits dem.
Jazzsångerskan Somi besjunger sina favoritkvarter i Harlem – Petite Afrique, ”lilla Afrika” – vars tid tycks vara vara utdömd som följd av den lokala gentrifieringen.
Svensk-finska trion Folk’Avant lät medvetet sin musik växa fram långsamt för att uttrycket skulle hinna mogna.
Och i Kazakstan, vid Aralsjöns forna strand, sitter fortfarande sångaren och dombraspelaren Murat Sydykov och väntar på det mäktiga innanhavets återkomst. Missa inte det fina reportaget av Torbjörn Wester!
Vi skriver också om Ella Fitzgerald inför 100-årsjubiléet av hennes födelse den 25 april 1917, och träffar Vivian Buczek som spelat in en hyllningsskiva och ger bejublade konserter med Ella-tema.
Vad mer fick vi tid till? Jo, en guide till Sverige-aktuella Kronos Quartet – där vi kikar närmare på deras många gränsöverskridande samarbeten med musik och musiker från de mest skilda kulturer, från svensk folkmusik till indisk filmi.
Och en massa mer förstås: våra kolumnister Wretlind, Wolay och Lindström, alla skivrecensioner, nyheter och så cd-skivan Lira Lyssna, nummer 56 i ordningen!
Bandtyp: Häftat
Artikelnummer: LIRA201702

Kontakta oss

Sysslomansgatan 7
Box 2071, 750 02 Uppsala
Tel: 018-653330 Fax: 018-653334
Ordinarie öppettider: vardagar 9-18, lördagar 10-15
Stängt lördagar i juli.

info@studentbokhandeln.se
Facebook | Instagram | Twitter