Hur vi behandlar personuppgifter

Studentbokhandeln AB (organisationsnummer: 556087-2607) är personuppgiftsansvarig. Vi behandlar dina uppgifter något olika beroende på varför vi har dem. Inga personuppgifter sparas dock längre än vad som är nödvändigt för att uppfylla det ändamål för vilket de samlats in, förutom när andra lagar kräver det. Dina personuppgifter kommer inte att överföras utanför Studentbokhandeln förutom för behandling för Studentbokhandelns räkning. Det kan exempelvis handla om frakt (en speditör måste känna till ditt namn och din adress för att kunna leverera varor du köpt), IT-system osv.

Om du beställer en vara i butiken

När du beställer en vara i butiken behöver vi ditt namn och telefonnummer eller din e-postadress för att kunna kontakta dig när varan finns att hämta. Dessa uppgifter sparar vi för att göra det enkelt för oss och dig om du vill beställa en annan vara vid ett senare tillfälle. Vi sparar också uppgifter om vilka varor du beställt. Uppgifterna sparas i ett år efter ditt senaste köp, därefter anonymiseras de.

Om du handlar i vår webbutik

När du köper något i vår webbutik sparar vi de uppgifter som behövs för att kunna expediera din beställning och kontakta dig. För vår bokförings skull måste vi spara köphistorik i sju år.

Om du kontaktar oss via epost

Skickar du e-post till oss sparar vi dina uppgifter tills ärendet är avslutat och vi inte behöver kontakta dig mer.

Om du lämnar in begagnad kurslitteratur till försäljning

När du lämnar in böcker till försäljning hos oss måste vi enligt bokföringslagen spara våra uppgifter om dig i sju år. Efter det makuleras de.

Om du är medlem i vår kundklubb

Är du medlem i vår kundklubb sparar vi dina uppgifter tills du säger upp medlemskapet (det gör du enklast i butiken eller via e-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.). Om du köper något och anger att du är medlem, sparar vi uppgifter om vad du köpt för att kunna beräkna din bonus och skicka relevant information till dig (profilering).

Om du prenumererar på vårt nyhetsbrev

De uppgifter du lämnat till oss i samband med att du prenumererar på vårt nyhetsbrev (d.v.s minst e-postadress, men kanske även namn) sparar vi så länge du är prenumerant. Du kan när som helst säga upp prenumerationen genom att kontakta oss på Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den.. I varje nyhetsbrev finns också länkar för att avsluta din prenumeration och ändra inställningar för vilka brev du får från Studentbokhandeln.